laurent.deleers's blog


Drie maanden na de oprichting van de vereniging genoot de vzw Maritiem Atelier van een onverwachte steun en sympathiekapitaal. Het initiatief kwam meermaals in de pers, twee eigenaars schonken hun boot aan de vereniging en verschillende sponsors verstrekten ons financiële of logistieke ondersteuning.

De eerste boot die geschonken werd, een Coronado 25 van 1971, werd omgedoopt onder de naam ‘Jonathan’ en werd in minder dan drie maanden gerenoveerd en op de huidig geldende veiligheidsnormen gebracht.

Op zaterdag 7 april te 11uur vertrekken de Pioniers Sea Scouts van de 75e Eenheid voor een week avontuur op het Veerse Meer met de “Jonathan” en de “Ti-Punch”, een boot uit 1934 die door zijn eigenaar werd ter beschikking gesteld. De twee boten zullen tijdens hun reis de vloot vervoegen van de 40-tal boten die vanuit de BRYC jachthaven naar hun zomerhavens vertrekken (“Le Grand Départ”).

De vereniging stelt de boten gratis ter beschikking aan jeugdorganisaties in ruil voor hulp bij de vernieuwingswerken, of nog door andere jeugdorganisaties te begeleiden als skipper.