Een spetterend eerste semester 2014

29 Jun 2014

Sinds het begin van dit jaar zijn inmiddels zes maanden intensieve aktiviteit achter de rug.

- De "Javelot" werd in ontvangst genomen en werd heruitgerust. Een hoop energie en tijd waren nodig om haar een thuishaven te bekomen. Uiteindelijk heeft ze een ligplaats bekomen in Terneuzen.

- De Jonathan werd uitgerust met een nieuwe set zeilen en werd recent uit het water gehaald voor onderhoud;

- De herstellingswerken aan de motor van de orca werden aangevat;

- De bouw dan de Bantry Bay sloep werd aangevat op 1 februari in het door de Brusselse OCMW ter beschikking gestelde Byrrh-gebouw. De officiële kielleging werd op 25 april gevierd en twee maanden later was de beplanking van de romp klaar. Meerdere groepen jongeren namen eraan deel en de tewaterlating van "Zinneke" is voorzien voor september.

- Een vormingssessie voor de varende kaders werd georganiseerd en culmineerde met een oversteek naar Ramsgate tijdens de paasvakantie.

- Het Maritiem Atelier nam deel aan de Brusselse Havenfeesten in mei.

- Een samenwerking werd opgezet met de vereniging 'Aux Alizées'. Naast de deelname van verschillende jongeren ervan aan de bouw van Zinneke werd voor hen een ontdekkingstocht op het kanaal en een tweede dag zeilen te Brouwershaven georganiseerd.

- De jongeren van de "Cité Joyeuse" hebben eveneens het zeilgenot ontdekt en een solidair vakantiekamp wordt voor hen georganiseerd begin augustus.

- De Ti Punch kwam het jaarlijks feest van het 25e Sea Scouts op 21 juni versterkenals extra attractie. - Een tiental gehandicapte jongeren van de instelling "l'Arche de Marie" gingen op ontdekkingstocht op het kanaal op 24 juni en waren oertrots de Ti Punch te hebben bestuurd.

- Verschillende spreekbeurten werden gehouden om onze aktie bekend te maken en steun te zoeken. De media brachten weerom verschillende keren het initiatief van het Maritiem Atelier in kaart.

- Tijdens deze eerste 6 maanden werden 475 man-dagen zeilgenot aangeboden aan Brusselse jongeren,ttz 78% meer dan vorig jaar tijdens dezelfde periode. Met de in de zomervakantie geplande aktiviteieten is het quasi zeker dat we ook dit jaar de 1.000 dagen zullen bereiken of overtreffen.

In naam van alle jongeren die van onze aktie kunnen genieten danken wij onze partners, leden, sympatisanten en vrijwillige werkkrachen van de bouw van "Zinneke" !