Schenking van de Javelot aan Oostende voor sociale activiteiten

19 Dec 2021

Via de schenking van onze Carter 37 'Javelot' aan de vzw Oostende Voor Anker (OVA) concretiseert Maritiem Atelier een nieuw sociaal partnership.

Hoewel de boot uitstekende zeilcapaciteiten heeft, was hij enigszins onderbenut en ontbrak het hem wat zorg. Na gesprekken met RNSYC, BRYC, het Koninklijk Werk IBIS te Oostende, de Hogere Zeevaartschool van Antwerpen en Oostende Voor Anker is gebleken dat er een gemeenschappelijke interesse is voor het gebruik van de boot voor sociale inclusie -en vormingsactiviteiten, maar dat daarvoor een lokale focus noodzakelijk is.

De vzw Oostende Voor Anker leek ons de meest efficiënte partner, die bovendien eveneens onze sociale waarden deelt. De formele overdracht vond plaats op donderdag 17 december en wij hopen dat Hubert Rubbens en zijn Oostendse team in de komende jaren nog vele honderden man-dagen sociaal vaargenot zullen kunnen bieden aan jongeren en sociale doelgroepen.

De schenking kadert eveneens in onze strategische visie sociale activiteiten te kunnen bewerkstelligen, o.m. door de bouw en renovatie van boten, eerder dan er gewoon 'eigenaar' van te zijn